RÓLUNK

A siófoki Nagystrand a Balaton egyik legnagyobb és leglátogatottabb strandja. Több mint 8 hektáron terül el, és látogatói 670 méteres partszakaszon kapcsolódhatnak ki. A 13.500 fő befogadására alkalmas helyszín minden évben májustól-szeptemberig várja a pihenni, szórakozni vágyókat. A Nagystrand már 15 éve mindig elnyeri a „Kékhullám Zászló” minősítést, melynek üzenete a közönség számára az, hogy kiváló a vízminőség, színvonalasak a szolgáltatások és változatosak a programok. Minden megtalálható, ami egy 21. századi strandon elvárható: öltözőkabinok, akadálymentes öltöző és vízi lift, baba-mama helyiségek, több mint 200 értékmegőrző, egészségügyi szolgálat, mozgásban lévő biztonsági szolgálat, térfigyelő kamerák, bankkártyás és SZÉP kártyás fizetési lehetőség, és az egyik legfontosabb újítás 2019-re: ingyenes wi-fi a strand egész területén!

A strand keleti oldala a kisgyermekes családok körében kifejezetten népszerű. A Magyar Turisztikai Ügynökség fejlesztésének köszönhetően 2018-ban egy 160 m2-es gyermekmedence került itt kialakításra. A kismedence élményelemeinek köszönhetően a felhőtlen balatoni pancsolás is sokkal többet ígér a családoknak Siófokon. Természetesen az alkotás örömében is lehet része az idelátogató gyermekeknek: a 800 m2-es homokozóban a kicsik megmászhatják a legendás Kelén hajót, csúszdázhatnak és persze akár homokvárat is építhetnek a meleg nyári nap elől védett sarkokban.

A mókának itt nincs vége! A vállalkozóbb kedvűek akár egy igazi vízi akadálypályán is kipróbálhatják magukat, akik szerint viszont csapatban az igazi a győzelem, azokat pedig várja a kialakított vízi röplabda pálya. Persze számtalan sportot van lehetőség kipróbálni, játszhatunk például strandfocit, strandröpit, lábteniszt, streetballt vagy teqballt illetve bérelhetünk SUP-ot vagy más vízi játékokat. A fiatalok körében méltán népszerű, modern, vízparti szabadidő komplexum szintén a Nagystrand területén található: a homokos Plázson napozóstég és egy 200 m2-es medence is található, az edzőtermek szerelmeseit pedig egy street workout pálya és a Scitec Summer Gym is várja!

Aki a magasba vágyik, annak pedig a Magyarországon egyedülálló Óriáskereket ajánljuk, melynek tetejéről 50 méter magasból gyönyörködhetünk a kivételes balatoni panorámában. Szuper kikapcsolódás családoknak és baráti társaságoknak, vagy romantikus esti program a kettesben érkezőknek – kihagyhatatlan élmény nappal és éjjel egyaránt!

Esténként a nagystrand szabadon látogatható. Fantasztikus látványban lehet részük mindazoknak is, akik csak végig sétálnak a kivilágított Balaton parton. Akik pedig szórakozni szeretnének, azokat a Plázson népszerű zenekarok és dj-k várják.